Koop je eigen drone

Was jij vroeger altijd al bezig met alles wat met vliegen te maken had? Je probeerde vliegtuigjes op te laten stijgen en vond het geweldig toen de vliegtuigen en helikopters kwamen die je vanaf de grond kon besturen. De drone sluit aan op deze droom en is een echte mannengadget. De drones maken een flinke ontwikkeling door en komen in veel verschillende soorten voor. Van heftige en angstaanjagende militaire modellen tot de wat lievere huiselijke drones. Waar deze soort van vliegtuigjes eerst alleen voor bedrijven beschikbaar waren, zijn ze nu ook beschikbaar voor privegebruik. De drone wordt ook gebruikt voor het vervoeren van pakketjes, maar dit komt in Nederland nog niet heel veel voor. Een drone is voor velen een hobby en een beetje een droom die uitkomt. Toch moet je op een aantal dingen letten voordat je een eigen drone gaat kopen.

Tips bij het kopen van een drone

Zoals we al zeiden komen drones in veel verschillende vormen voor en dat betekent ook dat de prijzen erg uiteenlopend zijn. Zo heb je drones van €1000,-, maar ook drones van €39,-. Zo vind je goedkope drones op bijvoorbeeld www.koopjedrone.nl. Zoek dus eerst uit hoeveel geld je uit wilt geven aan een deze gadget. Verder moet je rekening houden met de onderstaande aspecten.

Wat wil je er mee doen?

Dit klinkt misschien raar, maar ga voor jezelf na wat je met je drone wil gaan doen. Natuurlijk wil je er mee vliegen, maar wil je de creatieveling in de lucht uithangen en gave, scherpe bochten kunnen maken? Of wil je ook echt luchtfoto’s en video-opnames maken? Een drone met een camera is iets minder wendbaar en flexibel dan een drone zonder camera en daar moet je even rekening mee houden.

Betrouwbare leverancier

Koop je drone niet zomaar bij de eerste de beste aanbieder. Zoek een betrouwbare leverancier. Mensen die gespecialiseerd zijn op het gebied van drones. Mochten er onderdelen vervangen moeten worden, dan kun je terug naar deze specialist. Daarnaast krijg je bij een leverancier hoogstwaarschijnlijk garantie.

Let op de accu

De accu van je drone is erg belangrijk, deze bepaalt namelijk hoe lang jij kunt vliegen. Hoe beter je accu, hoe langer jouw drone in de lucht kan blijven.

Beschik over de juiste skills

Hoe moeilijk kan het zijn, zo’n vliegtuigje besturen? Geloof ons, het is lastiger dan je denkt. Je moet je wel goed voorbereiden. Praat daarom met de leverancier van wie je de drone koopt, met andere drone-eigenaren, lees veel op het internet en als je echt heel serieus bent, kun je zelfs vliegles nemen.

Wet- en regelgeving

Je hebt net je nieuwe drone gekocht, dan wil je niet dat deze na een dag al in moet leveren bij een ambtenaar in dienst of dat je een gigantische boete krijgt. Er zijn een aantal regels verbonden aan het vliegen met een drone en die moet je goed naleven.

Onderhoud van je drone

Je gaat je drone waarschijnlijk veel gebruiken en ook in veel verschillende weersomstandigheden. De kans is ook groot dat je drone net iets te hard de grond raakt of tegen een boom aan vliegt. Vroeg of laat krijg je te maken met de reparatie van je drone. Dit is één van de grootste redenen dat je jouw drone het beste kunt kopen bij een erkende leverancier. Mocht er iets kapot gaan, kun je terugvallen op specialisten die vaak de benodigde onderdelen op voorraad hebben.