Op weg naar wereldfaam

Elke grote DJ is ergens begonnen. Zeker in Nederland kennen wij veel wereldsterren die nu de hele wereld over reizen om hun platen te draaien. Toch zijn ze allemaal in een slaapkamer of zolderkamer begonnen met een simpele DJ set. Begint het bij jou ook te kriebelen en wil je toch een DJ set kopen? Dan zijn er een aantal dingen om naar te kijken.

All-in-one of toch een set?

Wat ik je kan aanraden is een set. Dus de mixer of mengpaneel en de CD spelers of platenspelers apart. Wat dit voor voordeel heeft is dat je makkelijk kunt upgraden of vervangen. Je hebt namelijk ook all-in-one sets. Dit kan een apparaat bestaan met daarin mengpaneel en cd-spelers, of een apparaat met mengpaneel en usb ingang. Wat ook nog kan is een ‘controller’ die je aansluit op je computer of laptop, en daarmee stuur je een computerprogramma aan. Probleem is wanneer er een component kapot gaat in dit apparaat je het volledige apparaat moet vervangen. Wanneer je de aparte producten koopt kun je eenvoudig later upgraden en je oude producten doorverkopen.

Wij zetten in op USB’s

Wij zeggen dat CD’s en platen of vinyl toch echt verleden tijd zijn. Sommige DJ’s zweren er nog bij omdat ze al jaren zo werken, of omdat het nostalgisch aan voelt wellicht. Maar als jij gaat starten als DJ kun je goed direct beginnen met USB’s. Zo heb je altijd ál je nummers bij je en kun je eenvoudig een back-up bij je hebben. Gaat je USB kapot of raak je hem kwijt, kun je met je back-up USB dus gewoon nog draaien. Daarnaast scheelt het enorm veel tijd, moeite en geld. Je zet simpelweg de nummers die je wilt op je USB. Je hoeft geen CD’s meer te kopen of lege CD’s te branden, enorm handig dus!