Overstappen van Windows 7 naar 10

De meeste mensen zijn nog trouwe Windows 7 gebruikers. Dit komt voornamelijk door de negatieve reacties over Windows 8. Persoonlijk ben ik het hier niet helemaal mee eens maar dat ter zijde. Er werd geklaagd over het verdwijnen van de ‘startknop’. Deze knop was zoals de naam al zegt het startpunt wanneer je de computer op had gestart, vanuit hier ging je verder. Windows 8 was eigenlijk te veel ingericht voor het gebruik van tablets/touchscreens. Door al de opkomende klachten begon Microsoft aan een geheel nieuwe versie namelijk.

Waarom zou ik overstappen naar Windows 10?

Er zijn genoeg redenen te benoemen voor het overstappen naar Windows 10. Zo is het besturingssysteem gratis te downloaden wanneer je Windows 7 met service pack 1 of hoger hebt. Deze actie geldt slechts één jaar dus wees er op tijd bij. Windows 10 wordt 10 jaar lang voorzien van updates. Alles is te hacken en dit zal bij Windows 10 ook het geval zijn maar door de updates wordt dit tot een minimum teruggedrongen.

De snelheid van Windows 10 ligt aanzienlijk hoger dan bij 7. Je zult direct merken dat de computer simpelweg sneller op start en programma’s sneller opent. Wat natuurlijk erg prettig is voor de gebruikerservaring.

Ook wordt er een nieuwe webbrowser geïntroduceerd genaamd Edge. Het is reeds bewezen dat Edge vele malen veiliger is dan Internet Explorer.  Aangezien de meeste mensen dagelijks op het web surfen is het fijn om te weten dat de webbrowser veilig is.

Het werkt op meerdere devices. Het besturingssysteem is ontworpen om op pc, laptop tablet en smartphone hetzelfde te opereren. Doordat het op al deze devices ongeveer hetzelfde werkt is het voor mensen die niet van verandering houden erg fijn. Heb je vragen over Windows 10? Neem dan eens contact op met een ICT bedrijf.

Migratie

Voor grote bedrijven kan het een hoop gedoe zijn om van Windows 7 te migreren naar 10. Om dit in goede banen te leiden is het verstandig om een gedetacheerde specialist aan te nemen. Deze tijdelijke werknemer weet precies wat er mis zou kunnen gaan en voorkomt dit met zijn expertise. Het is namelijk belangrijk om goede back-ups van systemen te maken en de geautomatiseerde uitrol van het besturingssysteem goed te configureren. Wanneer de instellingen niet kloppen kun je helemaal opnieuw beginnen en zullen werknemers tijdelijk niets kunnen doen. Zorg er dus voor dat je goed getrainde IT’ers het werk laat verrichten.

Mijn persoonlijk advies: stap over op Windows 10 om er voor te zorgen dat je computer optimaal blijft presteren. Wanneer je niet zo veel van computers af weet is het verstandig om vrienden, familie of een IT specialist in te schakelen.