Waarop letten met speakers kopen?

Wil je graag speakers kopen? Dan is het goed om te weten waar je allemaal op moet letten. Je hebt ze namelijk in verschillende soorten en maten. Als je de keuze maakt voor Maxiaxi dan vind je daar 8”, 10”, 12” en 15” (resp. 20, 25, 30, 38cm) speakers. Welke dien je nu te nemen en welke voldoen aan je eisen? We leggen het verder uit aan je. De getallen slaan op de diameter van de woofer. Daarbij geldt dat hoe hoger dit getal is, hoe groter de behuizing van de speaker is. Een ander voordeel is dat een grotere woofer gemakkelijker een lagere frequentie weer kan geven. Dit betekent echter ook dat de speaker meer vermogen nodig heeft.

Online speakers kopen

Sinds de komst van internet is het mogelijk online speakers te kopen. Een goede keuze, gemakkelijk en erg voordelig. Kies je voor een 15” speaker (en in iets mindere mate bij een 12”) dan is het goed om te weten dat de bassen niet alleen hoorbaar zijn, maar ook voelbaar. Daarbij is de grootte van de tweeter minder van belang. Deze wordt enkel gebruikt voor het weergeven van de hoge tonen en hiervoor is geen grote speaker nodig.

Voordelen speakers

Speakers kunnen zorgen voor beter en mooier geluid. Maar kies je dan de actieve of passieve speakers? Zorg dat je weet wat jouw wensen zijn, zodat je de voordelen er echt uit kunt halen als je speakers koopt. Speakers kopen vraagt om enige kennis. Het is namelijk belangrijk dat je weet wat je wilt en wat je met bepaalde speakers kunt bereiken. Als je dat weet, kun je gericht speakers kopen.